2

Salam Maulidur Rasul

Aku mulakan dengan lafaz  بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ  (Bismillah-Hirahman-Nirrahim) yang bermaksud “Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”. Alhamdulilah, hari nie sekali lagi bersyukur masih diizinkan oleh Allah s.w.t untuk bersama-sama di majlis Maulidur Rasul. Banyak ilmu yang nak dikongsikan bersama. Tapi aku tak nak ulang balek apa yah Ustaz Muhaizan tadi cakap. Tapi aku nak share point yang penting untuk dikongsi bersama. Insyaallah boleh dimanfaatkan oleh kita sebagai sesama umat Islam.

0

Waspada Wahai Wanita seluruh Dunia

Tajuk entry kali nie dah cam lagu final kumpulan project pistol, Wanita seluruh dunia pulaknyer. Nak dijadikan tajuk entry yang ala-ala hot lah katanyer. Topik yang aku pilih hari nie khusus kepada kaum hawa. Wahai Wanita pernahkah anda terfikir yang anda sedang berada dalam keadaan yang bahaya? Why i say like that. Sebab aku pencinta kaum-kaum hawa. Bukan-bukan tibe-tibe plak pencinta wanita kejadah nyer. Ini kerana jenayah boleh berada dimana-mana.

Superbike vs Mak Cik cuak

Kejadian nie berlaku dalam 2 hari lepas. Saja nak share pagi-pagi buta nie kepada yang ketinggalan boleh baca kat entry nie. Kejadian yang pelik  nie melibatkan seorang wanita yang berusia lingkungan 50 an, yang tak taw lah reti bawak ke saje test driving sendiri cuak bila langgar sebuah motosikal superbike. Giler dah langgar sekali tak cukup tue dirempuhnyer pulak kedai-kedai motor superbike tue. Habis sume dilanggar lebih kurang lima kali dengan mengundur ke depan dan ke belakang kereta yang dipandunya.


Sekitar Kejadian Dunia

Menarik untuk entry kali nie, aku ada terbaca dalam satu article nie tentang kejadian alam yang kadang-kadang kita tidak sedar dengan kewujudannya. Article nie aku baru beli menggunakkan baucer buku 1 Malaysia (BB1M) lah. Nama majalah nie Knowledge, simple jer, but banyak ilmu boleh kita dapat.

So apa yang menarik aku nak share ialah satu tempat nie yang bernama PUYEHUE VOLCANO dekat negara Chilie bukan cili pedas yer. Cili pedas sesuai dengan masakan asam pedas i okie, promote cikit. Apa yang menarik cahaya yang wujud dekat permukaan atmosfera nie telah menghasilkan satu cahaya yang dasyat akibat daripada tindakan molekul-molekul di ruang permukaan atmosfera terbabit.

Back to Top