0

Waspada Wahai Wanita seluruh Dunia

Tajuk entry kali nie dah cam lagu final kumpulan project pistol, Wanita seluruh dunia pulaknyer. Nak dijadikan tajuk entry yang ala-ala hot lah katanyer. Topik yang aku pilih hari nie khusus kepada kaum hawa. Wahai Wanita pernahkah anda terfikir yang anda sedang berada dalam keadaan yang bahaya? Why i say like that. Sebab aku pencinta kaum-kaum hawa. Bukan-bukan tibe-tibe plak pencinta wanita kejadah nyer. Ini kerana jenayah boleh berada dimana-mana.


Sesuai dengan keadaan semasa yang penuh dengan kegiatan sindikit jual badan, telah menyebabkan sasaran kepada kaum wanita  yang semakin meningkat kesnyer. Sasaran dipilih di kawasan yang sunyi seperti di kedai-kedai runcit dan juga di stesen minyak. Apa yang aku sendiri tak sangka mereka menggunakkan tektik dengan memasuki belakang kereta tanpa disedari. Biasanyer jenayah terbabit melibatkan seorang lelaki yang merangkak perlahan-lahan dan membuka pintu lalu masuk dan menyorok di dalam kerata tanpa disedari si pemilik kereta. Apabila pemilik kereta leka, ini memberi peluang kepada si mamat penjual badan pon memotong dan mengerat badan-badan anda untuk dijual.

Memang seram. Berita lanjut kat bawah nie:
 Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong. Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.

Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai. Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa.

Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita .. Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka. Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka, Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.

Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.
Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!
Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam! Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia !

Jadikan amalan :
1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.
2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.
3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam.


So berhati-hatilah kaum wanita seluruh dunia.

                                                                    -Assalamualaikum-

0 comments:

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top