0

EXAM...hampir abis....sem satu pon berakhir.....Alahai USM

Pejam celik....pejam celik.....
lama-lama buat benda nie... pelik pulak jadinya....
yelah....diam tak diam akhirnya abis jugak sem satu...aku kat USM,,,,
nie.....
aktiviti,,,,terakhir nie arie selasa nak melawat sekolah lamaku....rindu kat cikgu-cikgu...
hehehehe,,,,,,,sambil tue nak jumpa la adik-adik junior....aku nie kat sekolah..
ehem nie la masanye...bukan nak jual minyak daa..
nak bagi insentif la cikit kat adik-adik yang nak berjaya nie..
yelah mesti dapat dorongan oleh abang yang dah success nie..
ehem...success la sgt....
pape pon sebelum berangkat ke usm mesti nak jumpa cikgu dulu....
yelah lama kan tak jumpa.....
setahun dah belajar kat USM....pon hasil bantuan guru-guru...
orang kata janganlah sampai kacang lupakan kulit....bahaya...
kesian kulit tue tanpa kacangnye..ahakzzz....

Form 6..MY OLD SCHOLL...miSS ye....


Soalan-soalan pertanyaan???

Pape pon secara ringkas Setahun aku kat USM memang best...
mana tak nye macam-macam pengalaman yang aku dapat...
selain itu USM juga telah mendewasakan aku untuk berfikiran lebih matang...

Exam pulak?

Exam sem 2 memang berliku-liku....
coz aku tak cukup hard....lagi....
aku rasa sem 2 paling mencabar sebelum nie...
tapi sem 1 cakap benda yang sama jugak,,,,aish....nie la student melayu...
x kenal dek untung...
pape pon sgt dembira kerana belajar study group ngan kawan-kawan..
sedikit sebanyak membantu dalam exam sem 2....

Kenangan manis di USM????

Banyak.....nak sebut semua...penuh la...
tapi yang paling best dapat kawan-kawan yang ramai di pelbagai negeri...
sporting la dye org semua...terbaek,,,,,

Kenangan pahit??? 

Kenangan pahit.....
demam masa exam....
serius sangat terseksa...
nasib igat mak...semangat bertambah didorong oleh kawan-kawan terutama rumate..
thankz korang.....

U ada awek kat USM??? 
 
Kali nie i tak kan cakap no komen...
entry nie i tak bohong ye....
i kan budak baik....
i ikut cakap mak i.....
mak i cakap cam ne....( Fadli u belajar dulu....dapat kerja elok-elok...
dah kukuh ekonomi baru lah nak cari binik tuk masa depan taw igat pesan mak ye...)
i ikut la cakap mak i....i xda awek taw kat usm serius....
Sebab i rasa belajar dulu...bab nie adalah tuk masa depan i....


Perancangan cuti panjang???

Aku rasa aku nak wat kerja sampingan..
kerja apa-apalah janj halal.....smile....smile....hehehe...
nak wat tambah wet kocek...
selain tue nak memperkasakan ilmu di dada nie...
tuk major dan minor sem depan....tahun 2..di usm nanti...

Result tawon nie cam ne???? 

Alamak malu la u taye cam tue..
insyaallah....aku dah lakukan terbaek....
harap result dapat maintain dari sem lepas taw lebih tinggi dari sem lepas........ 
mudah-mudahan... 
sekian wasalam.... 
3

Majlis pertunangan Ashraf Muslim dan Noor Dayana

Entry kali nie....wow....Serius tergamam...
Pelakon kacak..yang semakin mendapat tempat di hati peminat-peminat tanah air kita....
telah pon dimiliki oleh seorang gadis yang sangat-sangat manis....
Gelaran Ustaz Amirul.....iaitu Ashraf Muslim mengakhiri kontroversinye....dengan mengikat tali pertunangan...
Siapaka gadis yang bertuah itu??????

Seperti yang digembur-gemburkan sering terbaca siapakah gadis yang telah menawan hati Ashraf Muslim...
Pagi tadi telah berlangsung majlis pertunangan Ashraf Muslim dengan Noor Dayana. Sesungguhnya tunang Ashraf Muslim ialah anak kepada Haji Lokman, yang merupakan tuan punya pusat perubatab Syifa Al Hidayah. Ashraf Muslim dan tunangnya berkemungkinan besar akan melangsungkan pernikahan pada 1 Syawal di Mekah kelak. Semoga berbahagia dan kekal sehingga ke akhir hayat. Lagi gambat sekita majlis pertunangan Ashraf Muslim dan Noor Dayana dengan membaca entri ini sepenuhnya.
JUst look the picture......











  
 
0

Fenomena Maharaja Lawak....TERBAEK...

Serius rancangan baru iaitu maharaja lawak memang terbaek...
Kalo tegok tak pecah perut memang tak wajib..la....
kira sunat koTtttttt......
hehehehe......
pape pon...
setiap minggu aku tak miss....walaupun tegah exam..nie.....
korang pon mesti tak miss kan......
mana taknye....bukan ye senang nak tegok rancangan komedi yang memang lawak giler larh....
Ahakzzzz......

Fenomena baru....melanda peminat-peminat yang meminati sketsa lawak...
Berakhirnya musim-musim raja lawak...
Kini beralih pula kepada pertandingan Maharaja lawak....
Platform kali nie sememangnya besar kerana juara bertemu dengan juara..
disamping dengan pengalaman yang ada dalam peserta maharaja lawak..
misalnya Nabil, Jozan, dan Sepah....
Namun Masuk minggu keempat...kumpulan yang bernama JAMBU....sudah menunjukkan taringnya...
prestasi yang maintain...dan juga lawak yang SEMPOI...memang...satu idea yang sangat baik...

zizan dan johan


nabil

syuib, jepp, mamat
     



Siapakah yang bakal memenangi pertandingan ini..
sama-sama kita nantikan.......
Pape pon......i nak bagi tau u all...my fovourite....team...JOZAN DAN JAMBU....
"Muka ganas tapi dalam hati ada taman"......
Korang plak?????
6

PAPARAZI LAHIR DARI USM..

Cerita panas...hot....gempak Gitu...bak kata-kata yang selalu keluar dari bibir orang melayu...
Berita je gempak....isi dalam berita tue faham ke kita...
Hem tue la yang jadi modal orang kita nie....
Bila sebut pasal Fasha sandha, Maya Karin....Fuhhhhh...
laju je beb...tak yah nak diketuk......dah terpaku dah kat depan tv, majalah, paper.....
Time sekarang plak...lagi la senang just klik geogle...
PooooP....paAAAppp....KELUAR video tet............
scandal Peter Pan.....plak....lagilah....aish...

Kalo Malaysia plak...tak nak kalah....
Nampak je populariti naik je..
Tap...keluar plakkkk Nabil ditangkap tengah bercium....
Ahakz....
Nampak....x???
Tak rasa pelik ke......
Walhal banyak lagi berita yang berilmiah yang harus menjadi paparan tatapan umum...
Misalnya bencana alam, isu ekonomi negara, pembangunan negara.....
yang harus menjadi nadi berita utama.....

You see....


 

Nie semua kawalan media.....
sebab utama nak keuntungan...

Bukan nak jadi pengkritik..ke...atau nak hentam sama media..
tapi aku sebagai pencinta berita tempatan.....
nak kembalikan semangat berita ketika zaman penjajahan dahulu kala...
Rakyat bersatu untuk membuat propaganda untuk menaikkan semangat cintakan akan negara tercinta kita..

Sebagai bakal paparazi keluaran USM....
aku rasa bersemangat nak mengembalikan penulisan yang berilmiah, berguna untuk tatapan masyarakat..
bukannya nak meracuni fikiran kita.....
masalah stereotaip.......plak muncul dalam persepsi dunia kita nanti...



HA,,,HA..CER tegok...CER tegok...
Gambar kat atas...huuhuh......
This my idol.....like 1000000 plus+++++++
Karam Singh Walia
BAK PEPATAH... "kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah"

Rumah terbakar ada asap...
Hati terbakar siapa yang tahu????? 


Fadli selamat melaporkan dari tv ****

Amin semoga menjadi muhasabah diri untuk aku........berjaya...
2

Sensasi...Hot...Amazing 2011...

Dugaan-dugaan.....
makin nak exam macam-macam berita hot...sensasi...amazing......yang aku dapat...
Memang gempak...orang study...aku buat apa.....?????
entohlah.....sabo je lah.....!!!!
agak-agak kalo mak limah degar...mesti mike jelaz.....
Yang abi siap ley wat willey tujuh tiang..lagi....
yang pak jabit tue.....senyum-senyum.....

Tapi nak dipendekkan cerita bukan nak cerita bintang paling hot...Shazy Sam..tue ke...
Tau nak citer pasal Usop Wichair dye tue......


Cerita nie....agak hot.....n....sodop didengar...
lagi sodap dari musim durian....yang tengah hangat.....kat Malaysia.nie..
aduh....rasa lapar la plop....
wah durian mang sedap..........
nak....nak...
sapa kata durian...tak sedap pandai-pandai je..
kalo bagi aku satu besen pon aku telan wei........
har kat penang nie kat mana nak dapat durian????
help?????
hehehehe...





Berita hot ye..cube tegok gambar kat bawah nie....

 Kisah nie benar...
aku malas nak cerita..kerana hot sangat......
aku bagi link nie
korang ley baca ye.....


Yang pertama:
Jadilah wartawan amatur 

Kedua:
RM 500.....The WINNER....

Serius...benda nie...mang best..Enjoy.....
0

Tips nak dapat A dalam exam.....Baik puya....

Serius belajar puya belajar...sampai naek gila...
perlu ke semua  itu....
Kenapa kita perlu stress2...sedangkan..banyak tips untuk dapat A.....
HAR...korang mesti tertaya-taya....cam ne nak dapat..A...

Daripada membuang masa menghadap laman yang bukan-bukan....
laman bewarna biru....
lebih baik korang baca link nie...
Garenti dapat SCORE A DALAM EXAM.....
Ikuti Setiap Step ini.....pasti Memberikan seribu kegembiraan kepada anda....

1. Steps pertama.....
link

2 .Step kedua..

Score A

3. Step ketiga

Smart Study
0

Demam.... di Grand Prix Sepang, Malaysia...

Demam formula one bermula lagi.......
kali ini pertandingan pusingan kedua untuk musim 2011......di Grand Prix Sepang...
Aku sebagai peminat Formula one sangat-sangat teruja untuk menyaksikan perlawanan antara juara-juara dunia...
Selalunya hanya lihat di kaca televisyen...tetapi....apabila Pertandingan formula one di Malaysia nie pasti peminat-peminat sudah menempah tiket lebih awal...

Kita seharusnya bangga kerana 3 team yang mempunyai kaitan dengan Malaysia akan bermain di laman sendiri..
Pastinya memberi semangat....kepada pemandu team-team seperti Lotus Renault, Petronas Mercedes, dan lotus...sendiri....
Dengan ribuan peminat tempatan..yang akan membanjiri Litar Grand Prix Sepang..
Sememangnya memberi tonik kepada pemandu-pemandu team Malaysia untuk membuat kejutan ke atas juara-juara dunia formula one.....

Nico rosbergh dan Michael Schumacer team Mercedes benz

Nick Heilfield-Lotus Renault

Jarno Truli dan Heikki Kovalianen-Team Lotus

Vitaly Petrov-Lotus renault

Sememangnya kejutan di dalam formula satu tidak mustahil untuk dilakukan bagi team-team Malaysia...
lebih-lebih lagi pengalaman...dari juara dunia tujuh kali Michael Schumacer...yang berada pada tahap yang membanggakan walaupun di usia yang semakin senja...namun komitmen yang diberikan tetap sama seperti ketika memandu team Ferrari...

Namun persaingan yang dinantikan antara juara-juara dunia..
Pasti memberi kemeriahan di Litar Sepang Arie ini....
Kehadiran Sebastian Vettel juara dunia terbaru dan termuda, Lewis Hamilton, Jensson Button, Fernando Aonso, Michael Schumacer....memberi semangat untuk peminat hadir menyaksikan formula one...










Kejutan sememangnya akan berlaku..lebih-lebih lagi kepada team naungan baru untuk Malaysia Lotus Renault...Iaiti Nick Heilfied yang akan bermula di petak No 6 Sebaris dengan Fernando Alonso...

Pasukan ini juga telah membuat kejutan dengan menaiki podium tempat ketiga oleh pemandu Vitaly Petrov dari Lotus Renault...Di Grand Prix Australis..Pusingan Pertama...



Jom sama-sama menyaksikan Formula one.....
Back to Top