0

Liku-liku 2012

Tahun 2012 bakal berakhir. Sejarah lalu makin hampir untuk meninggalkan aku. Banyak memori tercipta dikala usia aku hampir mencecah usia dewasa. Remaja aku semakin hilang tatkala study aku tinggal lagi 1 semester.

2012 banyak memberi kenangan indah. Dari dulunya aku seorang yang pemalu untuk berhadapan dengan orang diluar, especially girls. Kini diusia 20 an ini aku semakin berani dan semakin matang untuk menempuh liku-liku kehidupan yang semakin mencabar.

Yang paling best pengalaman pertama kali kerja part time semasa study. Bertambahlah pekerjaan yang aku dah buat sepanjang kehidupan aku hingga hari nie.

Kerja di kedai Photostate wau memang mencabar dan best giler. Duet pon masyuk arghh jugak. Aku tak pernah kerja sambil belajar. Ini pengalaman pertama aku kumpul duet untuk seseorang. Huu Alhamdulilah cukup untuk menambah duet simpanan aku. Walaupun tak seberapa tetapi pada aku jika kita usaha, kita pasti dapat capai impian yang kita inginkan.

Kedua pengalaman bekerja di kosmo seseuatu perkara yang tidak pernah terfikir dalam minda aku. Pengalaman yang paling best daripada zero sampai lah aku reti menulis berita dan rencana untuk tatapan pembaca.

Ini antara contoh artikel yang masuk di dalam ruangan kosmo:

Tidak kusangka berpeluang untuk menulis berita di sebuah akhbar yang besar lah jugak.. Kosmo lah katakan. Yang penting nama penulis Oleh Mohamad Fadli Selamat di baca oleh satu Malaysia. Ini yang dikatakan tuah manusia tiada siapa yang tahu.

Walaupun sekadar dua bulan, pengalaman yang aku tak kan lupa sampai bila. 2012 pemangkin kepada aku untu terus berjaya dalam hidup. Insyaallah habis study kalo ada rezeki boleh berangan duduk kerusi seperti nie:Hahah.. gambar tengah amek mood:

Nie muka first day masuk kerja...


Nie pulak gambar masa raya huu.. Encem tak. Bukan senang nak amek gambar ngan org besar di Kosmo..Impian tercapai lah jugak nak bergambar. Gambar pon jadilah

Nielah barisan pekerja-pekerja di kosmo!
Ketiga sampai USM, dapat tulis berita untuk pembaca siswa-siswi Univeristi Sains Malaysia, Berita Kampus.

Satu lagi pengalaman yang berguna untuk aku memantapkan dalam penulisan.

Tahun 2012 sesuatu yang manis juga untuk aku. Memori ini akan terus menjadi pemangkin untuk aku berjaya dalam kehidupan.

Azam baru tahun 2013. Nak tunaikan hajat mak aku untuk lihat anak tunggal lelaki dye nie genggam segulung Ijazah. Insyaallah akan terlaksana impian mak aku untuk sem terakhir di tahun 2013.

Selain itu aku harap dapat kerja, yg penting halal, kumpul duet, naik pelamin, bukak bisnes sendiri, kalau ada rezeki sambung Master, beli rumah, beli keta dan timang anak.... hohoho InsyaAllah...

Semuanya di tahun 2013...weehuuuu Selamat menyambut tahun baru...

0 comments:

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top