0

Coretan Balik Raya Haji 2011


Lama betul tidak menyinggah ke blog FAD BE THE BEST nie. Hari ini pada tarikh 5/11/2011 baru dapat menulis sedikit coretan untuk rakan-rakan sekalian. Esok 6/11/2011 Kita semua umat Islam menyambut Hari Raya Haji. Tak sabau rasanya nak menyambut raya haji bersama ahli keluarga. Time nie lah dapat berkumpul bersama-sama keluarga tercinta.

Walaupun kerja bertimbun-timbun mana pun kemeriahan Raya Haji mestilah disambut dengan tenang. Lupakan seketika kepenatan study+Asigment+projek-projek bakal menanti. 

Nak cerita sedikit suasana ketika balik cuti raya nie. Pada hari Jumaat aku bertolak pulang ke kampung halaman, aku telah pulang bersama-sama rakan-rakan tercinta. Yang special nyer kami balik beramai-ramai bersama kereta Abg. Ngah. Kenderaan JHF 6663 pon berlepas. Laju tak laju kami bertolak pukul 12.30pm dan sampai ke negeri tercinta Kluang, Johor tepat pada pukul 8.30pm.

Nak dipendekkan cerita nyer kami berehat dekat 3 kali gak kat RNR. Pertama RNR Sg. Perak. Kami singgah untuk solat dan makan-makan. Habis rehat-rehat dekat satu jam, tetiba jumpa rakan yang bernama Nur Izyan tue, dye study kat UITM Arau Kedah. Tekujat gak coz tak aspek ley jumpa. Tapi tak sempat nak bertegur sangat coz kami pon dah nak teruskan perjalanan manakala dye plak baru tiba. Pape pon sempat la bersms didalam kereta. Masing-masing terkejut, katanya nak tegur takut salah orang. Pape pon seronok balik beramai-ramai bersama Abg Ngah yang sporting, Eyka yang kerja nyer makan jer, Fahmi jiran sebelah bilik desa, dan Safiah teman yang baru dikenali. Harap-harap selepas nie kita dapat balik ramai-ramai lagi. Banyak cerita nak dicelotehkan!!!

Akhir sekali nak mengucapkan Selamat Hari Raya Haji yer rakan-rakan sekalian. 




0 comments:

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top