0

First time di Kelantan...

Hai teman-teman....lama aku tak menulis celoteh kat blog nie...
Arie nie aku nak bukak citer tentang first time di kelantan...
hahaha.....kelakar pon ada...macam-macam cerita....
Firstly, aku malu nak bukak citer nie kat korang..
tapi disebabkan aku rasa nak kongsi kat korang aku citer special puya.......
Masa tu aku bersama rakan-rakanku.... hai...
iaitu adam ,fauzi, amar, kimi, iejah, nor, siti, aniza, dan naa....
pergi makan kat satu restoran kat kelantan nie..la...
macam-macam ada.....terutamanya makanan kelantan la..tempoyak dan budu...
sebut pasal budu......hahahahaha...memang tak tahan...
nie aku citer khas untuk korang...

Firts time aku makan budu kat negeri kelantan...
aku telah menjadikan budu seperti kuah sup....
emm.....sedap....
jap-jap sedap ke..hehehe...
bukan budu yan tak sedap..
aku yang buat budu tue lain-dari yang lain....
Mesti pelik rasanya untuk orang kelantankan....
nak tengok rupa budu seperti sup....


nie la rupa budu dijadikan kuah sop.....haha..malunya...kalo nak rasa try la buat.....
hai fad..fad...

Sterusnya aku bagi pic-pic semasa di kelantan bersama-sama rakan-rakan mescom..

1.Lawatan ke kilang budu...
 2.Melihat warisan permainan wayang kulit..
 3.Pernikahan....kakak iejah....


 Nie lawatan ke kilang budu....dari kiri faiznur, lina (*sabah girl*), rin (*kelantan girl*) dan ila...(pahang girl)
Nie masa pegi tuk kajian wayan kulit..bersama pereka wayang kulit...
 Pic di rumah iejah...
 Majlis akad nikah....
Nak gak kite orang pon bergambar di atas pelamin...amek berkat orang kata...

Amar dan adam......dua-dua nie tak sabar nak kawin puya pasal la nie...

Nie seje coretan first time di kelantan....

0 comments:

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top