0

Pilihan Raya Kampus USM




Pilihan raya kampus merupakan satu platform dimana mencari Ahli Majis Perwakilan Pelajar(MPP)
Sidang 2010/2011....
Menang kalah merupakan adat bertanding...
yang menang akan gembira...
yang kalah akan hampa....

Yang menang jangan lupa untuk menunaikan janji anda...
yelah mana taknya...sebelum undian dijalankan..
macam-macam ragam...untuk turun dalam mempromosikan diri mereka..
ada yang menggunakkan cara dengan pergi ke setiap kuliah....
dan memberitahu nama dengan gaya tersendiri...
wah memang segak bila calon memulakan bicaranya...
First time aku kat USM nie..
merasai bagaimana Calon-calon MPP dan wakil setiap pusat pengajian usm turun padang untuk menarik perhatian mahasiswa-mahasiswi..
untuk mengundi calon kerusi...MPP...
Yang tak tahan tu ada yang siap membuat konvoi dengan berarak mengunakkan kereta, motor...
ada yang siap hias kereta 2...lagi...

Undian dijalankan pada 21/02/2011...
dan keputusannya....

Fatin Syamila Fadzil meraih undi sebanyak 2742 undian dalam proses pemilihan
Majlis Perwakilan Pelajar USM...

Kedua Muhamad Hafiz Abu Kasim (2610), ketiga Ismalia Hasimi (2559), keempat Muhammad Idzuan Jamalludin (2264), Mohamad Nor Lukhman Al Hakim Ismail (2144) dan Musmuliadi Kamaruding (2121).

Taniah diucapkan sekali lagi.....
Diharapkan anda menunaikan janji yang telah ditaburkan kepada mahasiswa-mahasiswi USM...

Paling best kat sini aku tak sabar nak tegok salah satu janji kepada kami iaitu...
Manifesto yang digempar gempurkan sebelum pilihan raya ditunaikan iaitu memberi insentif APEX sebanyak RM 1300 kepada semua pelajar USM ditunaikan...
Itu janji yang anda telah lakukan,
tapi kalo dapat memang best.....
Ar jangan segan silu....sila laksanakannya....
kami menunggunya..
tapi jangan lama-lama...

Akhir sekali serangkap pantun..

Ikan gelama ikan, ikan berduri..
bercakap bohong..
lama-lama mencuri...
hehehe.....

Gud luck for MPP USM..yang baru..


0 comments:

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top