6

Penunggu Gunung Lumut yang Tak Diduga

Tak disangka-sangka buah cempedak menjadi nangka. Nie pepatah time aku hang out wat aktiviti di gunung lumut bersama rakan-rakan aku kat johor nie. Aku, afiq, whale, apis, imal, dan hariri telah plan untuk wat aktiviti giler-giler puya kat gunung lumut. Tapi bila sampai sana tragedi plak jadinya. Macam-macam jumpa, bukan setakat satu penunggu gunung lumut tue tapi siap bawak kaum-kaum dye lagi, memang menggerunkan, yang pelik siap kat belakang ada cop merah dan cop putih, bersinar-sinar bak kata afiq....haha dari jauh dah nampak.

Nak tegok penunggu gunung lumut tue, jom wathcing this pic...


Nie namanya penunggu beruk, mak beruk, bapak beruk, nenek beruk, atok beruk,dan sekutu dengannya. Pergh..kalo satu dua tak apa lagi, nie satu kaum kerabat datang nak mandi jugak. Kalo mandi je tak apa nie siap wat tanjat-tanjat kat kita orang mau tak takut nak mandi. Terpaksa la kami mandi juga dalam ketakutan, siap bawak kayu lagi beb, tapi beruk tue tak takut kayu la adoi pening kepala masa tue. Nasib la kami semua dapat mandi jugak tapi plan nak wat kerja giler-giler dalam air tak dapat la......

Moral...

Tapi moral yang kita orang dapat kat sini dye orang yang datang kat gunung lumut nie tak jaga kebersihan. Banyak sampah-sampah yang memanggil penunggu nie. So korang pas nie mandi-mandi kat gunung tue pandai-pandailah jaga kebersihan. Kalo makanan tue jangan lupa buang kat dalam tong sampah. Kalo tak mandi la dengan penunggu nie. EEEEEE memang menggerunkan. Mungkin kalut sangat ngan beruk-beruk tue yang berbontot merah hahah...

Jom tegok pic sekitar gunung lumut....Syok woo...









Nie la yang sempat aku upload kat blog nie. Argh tapi dalam kami ketakutan dengan beruk tue, ada yang siap wat projek ntah pape la. Beruk ada pon ley wat projek. Datang kalo nak mandi tak apa nie buat yang bukan-bukan. Moral korang jangan la wat cam nie, nak berendut tue tak yah lah sampai kat dalam hutan nanti beruk wat tanjat-tanjat baru taw.


So nie jelah aku sempat tulis tuk korang. Tapi aku teringat satu hal la kita orang makan roti dengan kaya tue dah buang ke blom erkkkk hahahha...2x lima gak la.....hahahhah....

6 comments:

Nys Zairee said...

testing 1 2 3

fadbtb said...

hahha..boleh cume complicated sikit la....aduh pening ngan blog sendiri nie...korang nak komen blog aq kat sebelah tajuk tue..klik je kat c2...

faz said...

beruk...wakakakaka...

Izz KhairulNyezam said...

oit ... x der aku pon??

Azmie said...

uishhh banyak nyer berokk... slalu klo balik kg mesti mandi kt situ.. tp last gi gunung lumut tu 3 tahun lepas sbb ternampak pacat sedang mencari mangsa.. terus tak dtg2...

fadbtb said...

leks la...pacat jep.....lepak2 sambil mandi-mandi..tapi teruk la...xda yg jaga sangat 2 yang banyak beruk2...lepak2 kt c2...hehhe..

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top