3

Burung Hantu

Time-time nak exam nie, mula la jadi burung hantu. Mata celik sampai pagi, membuta ke tengah hari. Damn, tidur selepas subur seperti menolak rezeki. Pak ustaz aku katalah. Nak wat lagu mana, dah tue cara aku study, ok lah jadi burung hantu, daripada jadi bapak hantu, puihhh.

Study tak la banyak mana. Never mind lah yang penting aku study. Walaupun pagi-pagi muka aku macam zombi kampung pisang, still hansem lagi. Tak payah nak tepek-tepek penyeri muka lah apa, nature dah. Anugerah tuhan (poyo jer).

Aktiviti nak exam nie, firstly jalan-jalan kat pusat Hamzah Sendut Baru. Wat per kat citu. Ada orang kata aku study. Giler apa, malu lah aku study kat libry. Jawapannyer, aku just nak tegok jer sape yang study kat libry nie. Apa tak salah kan yang penting niat nak study tue ada. Niat yang baik tapi tanpa usaha. Payah doh. Atau ayat panjangnyer payah BODOH!!! Amek ko.....

Petang-petang tak masuk dah nak study, lagi-lagi pukul 5 ke atas. Aku rasa macam ada yang cemburu time-time aku tengah date ngan gf aku nie. MY gf sape lagi buku dan nota kuliah lah. Cara mengatasi, PES 2011, with my rumate. Salah ke? Rumate aku kata release tension. Exam kan tawon depan lama lagi doh. Lama lagi BODOH!!! Relaks sudah.

So bukan nak menyembang benda yang tak penting. Cuma nak sedapkan hati nie yang gelisah seperti dingurat oleh gadis-gadis yang comel plak. Pape pon sedarlah exam nak dekat doh. Lagi 5 hari giler. Kalo aku tak dapat result yang gempak malu derr. Bukan malu jer wei, balik kena ceramah dengan mak aku, tak masuk 3 hari 2 malam dengan bapak aku plak. ISHH...kejo giler namanyer. So niat dah ada, Usaha lah. Tak dapat banyak, kurang banyak pon jadilah. So my geng, contohilah mana yang baik, dan tingkatkan pretasi anda. Langkah awal JOM study....

3 comments:

Anonymous said...

untunglaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa






-peminat awak-

"...Sarina Aeryn..." said...

hoi..!!
rajen p lib nmpk??
huhu..
xpe niat baik dah ade..
CHAAAAAAAAAAYYYYOO!!!
mai sme2 naikkan PNGK k geng!! :)

Nys Zairee said...

da lambat

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top