0

Cuti sem...nak wat ape yer?????

Assalamualaikum.....korang....
Entry kali nie nak wat pa time cuti sem...
cuti empat bulan...lama tue.....
tak kan nak jadi suru rumah tangga....sepenuh masa..
no way!!!!!

Goyang kaki kat umah....
makan...tido...makan tido...
no...way!!!!
kan nanti boroi perut ku yang comel nie....

so kawan-kawan nak wat pa cuti sem nie..????? 

......mula la.....terkinja-kinja...
macam kera busuk cari nangka.....

bukan apa dalam fikiran nie....bercelaru..tak taw nak wat apa....
so dalam fikiran sekarang ase-ase nak wat kerja part time la....
tambah la wet kocek nie...... 

mak kata jangan buang mase..
FAD cuti nie wat kerja berfaedah ye....
jangan jadi orang yang membuang masa... kata emakku....
jadilah manusia yang sentiasa mencari pengalaman...
atleast boleh guna untuk masa depan....
pengalaman kan mendewasakan kita!!!!!

so tak kan nak merempit.....no....salah disisi undang-undang...
baek merempit kat litar...ley jadi pelumba motosikal..hehehe



Plan A



so first thing dalam kotak fikiranku......nak kerja office boy>>>
baru antar resume kat pakcik...harap diterima...sebabnye teringin nak cari pengalaman sebagai office boy kat bandar yang busy sangat tue....kat kelang!!!!harap-harap diterima.....

Plan B



Har nak jadi WAITER....kat kluang mall.....
rasa-rasa nak cari pengalam baru sebagai waiter....
macam best je ley layan mat-mat saleh yang always speaking tue...
atleast dapat lah improve my confident dalam speaking menspeaking nie hehehe...
hello mr...miss,,,can i take order please!!!!!
terbaek....

Plan C

Jadi promoter je la..kat shoping complex......
ase-ase best jugak...
sambil tue ley pilih-pilih baju yang berkenan dihati...
yelah..atleast ley check time discount mase sale....har dapat lah harga durian runtuh......

nie lah plan A sampai C ....
harap-harap salah satu sangkut...
korang plak cam ne??????

0 comments:

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top