0

Pengalaman yang tak dijanga!!!! Berani mati LOrhhh...

Kata-kata aluan dari tulus hati aku mamat jiwang.

Salam.....muhibah ku ucapkan...
aku nak mintak maaf terlebih dahulu kerana sebelum nie ada yang mintak baiki penulisan aku nie.
Ada lah peminat blog nie suruh aku memperbaiki penulisan aku. Thankz kat my good prenz izham kerana sudi membaca blog aku yang tidak seberapa nie. Insyaallah aku akan perbaiki dari semasa ke semasa. Korang kalau nak komen pas nie jangan segan silu. Aku akan dengar cayelah...Cer caye...ye.... 

Masuk topik Entry kat atas tue, har citernye akan bermula, kita akan mula dari awal sampai akhir.
Kawan-kawan bacalah sampai habis ye. Tapi bagi yang tak berminat tak paksa. Ini pengalaman wo bukan citer tipu atau citer hindustan yang nangis-nagis tue atau citer tamil yang terbang-terbang tue. Citer nie betul wo aku tak tipu kalo wa tipu wa berdosa lorh. Cerita ini juga tidak ada kaitan yang mati dan especially compom la yang hidop tak ada kena mengena sama dua kali.

Babak satu

Pada tanggal 7 MEI aku rasa loyer-loyer. kenapa yer? Nak kata aku mengandung...ya allah tak mungkin aku kan laki. Mengikut kajian masa aku belajar sains dulu-dulu...hahaha..dulu-dulu tak ley belah ayat nie. Aku yakin tak mungkin. Har aku taw la nie, nie mesti poning nak balik Johor ke Atau nak pi jalan-jalan dulu.
Dipendekkan cerita satu bisikan, bisikan, korang taw bisikan.
Bisikan mengikut kamus dewan bahasa FAD BTB bermaksud kata hati, kata hatiku meronta-ronta tak yah balik pi umah pakcik kat KL tue nak merapatkan ukhuwah kan baik tue. Kata hati yang baik, (Koma jgn caye mamat nie bukan nak merapatkan ukhuwah..nak berjalan la tue, si Fad niekan kaki jalan tipu jer dye tue nak merapatkan ukhuwah konon..hem...ley jalan la.)

Kata hati jahat ( sibuk la ko gi solat kan dah azan tue ish menyibuk, kedaah, kan jauh perjalanan luas pemandangan aku yang jahat nie pon taw peribahasa, hehehe jangan marah narhh...)

Babak 2

Feel kesoronokkan...kalo terlalu seronok, jadinya beronok-ronok la tue aku pon call my uncle yang duk kat bandar panas cam penang nie.

Fad: Asalamualaikum, pak ngah. Pak ngah keja tak arie nie.
Uncle: Waalaikumsalam, aku jawab salam dulu larh, apa ke bangang ko nie, hari sabtu keja la, kan pakcik    cuti arie ahad, ko nie harap belajar usm je.
Fad: Amboi pak ngah, loyer buruk nar, kat USM mana belajar semua tue, Abg AT belajar communication je gempak tak. Nak bagi taw petang sampai KL LA, dalam pukul 5 pak ngah amek taw. Abg At turun kat kl sentral.
Uncle: Har ye lah turun kat Kl sentral nati Pakngah amek, jangan sesat, kalo sesat buat malu jer hahahah sambil ketawa setannye....

Babak 3

Dipendekkan cerita aku kuat tidor. Aku boleh tido je sepanjang perjalanan Penang ke KL TUe.
Bila aku terjaga, allah terlepas, nie kat pudu nie, aduh kl sentarl dah lepas, bengong la aku nie tidor lagi.
Sampai pudu compom la aku turun tak kan nak tidor lagi, kan kawan-kawan.
Dalam hati aku apa lagi call pkngah, mampus la aku kena gelak ngan pakngah nie.

Fad: Assalamualikum pakngah yang encem, baik hati, sopan santon, fad dah sampai yeay...
Uncle: ko kenapa dah buang tabiat. NATI pak ngah amek ko.
Fad: Dah sampai kat pudu hehehe, tertido la, pk ngah amek yer kat pudu,
Uncle: Apa pudu, bengong la ko nie..aku suwoh turun kl sentral la bukan pudu...budak nie...pk nagh ada keja nie nanti mira amek.
Fad: Mira ada kat KL YEAY...kul bape nak amek,
Uncle: Mira ada keja ko tunggu sana, kejap je dalam kul 8 mira sampai..
Fad: Kul 8,kejap, apa yang kejap, lama tue, aduh nak wat per kat cini????
Uncle: Ko wat la pandai, jangan wat bodoh suda la.

Babak 4

Nama aku fad, nama pendek je nie, aku tak suka buang masa jadi aku nak pi jalan-jalan sebelum mira sampai. Har aku taw nak wat apa kita maen LRT. Aku dah lama tak naek lrt nie. (sebenarnye nak tegok awek-awek KL je, motifnye la.)
Dipendekkan cerita aku naek la dari stage 1 sampai ujung, sampai chow sow lin aku turun maen pusing-pusing macam orang jakun, dekat 5 kali.
Apa macam sempoi tak. Pas tue tak taw wat per beli tiket pegi bandar tasik selatan kata orang-orang tempatan yang ditemu ramah, hehehe, aku kan bakal wartawan, test power la kirakan.
Bandar tasik selatan nie untuk beli tiket balik ke negeri selatan. Apa lagi my home kan kat joho jadi wat keja giler lagi nak gi usya la tempat tue. Tapi aku kan tak taw jalan, Belasah je la janji sampai. Aku pon gerak la. Sampai sana, wow besarnye, pi la tegok tempat beli tiket ada banyak tue, bagus-bagus, nanti balik joho nak naek dari cini la suwoh mira antar, Aku pon beli tiket la nak balik kan sok. Tapi pikir mira ada balik 9 Mei la, baru gempak.( Kata hati baik: Gempak otak lu, nanti mak ko taw mampus ko!!!!)
(Kata hati jahat: Rileks la der hidup sekali je, jadi sebelum mampos baek wat amal jariah kan baik, pewet GEMPAK GITU!!!)
TIBA-TIBA kocek aku bergegar tahap maksimum, ada apa nie mana ada aku letak binatang kat kocek seluar aku nie.Eh, ncet la alamal mira call, miscall 6 kali, cam ne tak perasan nie, mungkin bising sangat, aku angkat la.

Fad: Har nak amek ea???
Mira: Yela ko kat ne???
Fad: Alamak tak kan nak jujur, tipu la, aku sakit perut kat toilet nie, ko tunggu 10 minat, hehehe amek ko!!!!
Mira: Cepat la, time-time cam nie perut ko buat hal ea, yela tue, cam aku baru kenal ko, pape nati citer kat aku dalam keta cepat taw!!!!!
Fad: Tak yer jugak mestilah dye kenal aku, aku kan sepupu tercinta dye hahaha,,,sambil gelak sopan santun bab depan ada awek cun, serius cun giler!!!!

Bab 5

Sampai pudu naek LRT lagi la. naek teksi mahal, jadi jimat la cikit hehehe, Salpai pudu cari mira pastu apa lagi terus pegi umah pakngah, Dalam kereta kami gelak je, aku pon gelak bila citer kat mira. Mira kata apa tue la kalo orang kampung masuk bandar hahaha. Jadi jakun hahaha.,,,kuang asam ko mira, i dari kluang ok, kluang sambil sebut dalam bahasa orang puteh. Sampai umah pkngah aku pegi solat jap pas tue makan-makan dan lepak-lepak ngan paknagh.


Penutup


BUat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali. Aku tak buat salah so happy je la.
Entry pas nie nak buat hari ibu. Thaknz kawan-kawan yang sudi baca. Yang baik jadikan teladan yang jahat tue tak yah ikut la yer...WASALAM.


kaki tangan: Entry kali nie tak ada gambar, sory ye kawan-kawan.

0 comments:

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top