5

GEMPAK USM

Arie nie aku ada cerita best puye.....
Kejadian nie berlaku pada tanggal 24 januari 2011...
Ketika aku balik dari kelas kuliah aku aku telah terjumpa dengan seorang akak senior usm nie..
lawa boleh tahan lah....cun......
Tapi bukan nak citer pasal akak cun nie....
Ketika aku duk borak-borak dengan akak nie....
akak nie telah di promote untuk aku join satu aktiviti nie..
aktiviti nie under kelab rakan muda.....
macam-macam game ada...best-best...
paling best adalah aku dapat main permainan yang aku teruja sangat-sangat iaitu
permainan zaman kecik-kecik aku...
Permainan nie dikategorikan di dalam permainan tradisional.....
Aku tanpa memikirkan dengan akal fikiran aku yang panjang nie..
dengan sepantas kilat aku join kelab permainan nie.....

Kepada pelajar-pelajar usm yang berminat mai lah join.....

Yang kedua pula ketika aku duk makan dekat kafe Bakti Permai...
Buat kali yang kedua aku di promote untuk mengundi.....
nak tau mengundi apa...hem....



Mengundi tuk PILIHANRAYA KAMPUS 2011...
Abg yang promote tue menerangkanlah kenapa aku perlu mengundi..

First kerana aku sebahagian daripada kampus USM..
Kedua kerana aku merupakan Mahasiswa USM...
Jadi the result aku berkaitan rapat dengan pilihanraya kampus yang merupakan satu peluang untuk pelajar memperjuangkan demokrasi kampus...

Hem kelebihan daripada kita mengundi....

Ofcourse la banyak kelebihan kita dapat misalnya

1.Dapat meningkatkan perkhidmatan sistem bas komuter...
2.Tidak perlu risau tentang masalah perkhidmatan wifi..
3.Meningkatkan tahap hidup dalam kampus..
4.Mempunyai lebih autonomi...

Jadi lunaskanlah tanggungjawab kita sebagai Mahasiswa USM...
Marilah mengundi......

5 comments:

Fahmi Mazelan said...

politik..wakaka...dpatnya belum tentu..hehe..

yuyu aziz said...

hai fad, tq singgah blog yuyu tadi.
now yuyu datang rumah awak plak.
ehehe.
student USM eh?
Good luck ;)

Btw fad, ni just opinion yuyu, i rasa better u remove the song sebab kan biasanya blogger tak suka sangat lagu2 kat blog sebab bila kita bukak banyak2 blog...lagu2 tu jadi bercampur...

Harap fad tak ambik hati, yuyu just bagi opinion.

Till then, have a good day ahead! :)
Assalamualaikum.

nazuhan said...

hahhaha..politik belaka fad.....

fadbtb said...

Thankz yuyu....
betul 2 mula bagi lagu gak..
tp byk komen..
now x da lagu..
thankz sudi singgah rumah saya....
n sy pelajar usm...
nice dpt kenal...pas nie ley berkongsi pendapat ye...
n kepada fami n nazuhan john...
hidup politik...

almond lamka said...

giler arr..baru bape hari da ad 24 follower..haha..

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top