0

Cerita Sang Juara...Taniah!!!

Siapa hebat dia menang. Kemenangan membuktikkan pengorbanan seseorang untuk menerima hasil kejayaan. Kejayaan memberi satu kenangan yang manis yang dapat menjadi sejarah yang bakal dikenang dalam diari hidup kita. Lebih bermakna setiap kejayaan yang kita lakukan menjadi sejarah. Entry kali ini aku berikan sekalung taniah buat Hazama yang telah memenangi Juara Akademik Fantasia ke-9 dan yang terakhir yang ditutup secara rasmi oleh ketua pengajar AF9 Amy search. Jeritan pewitt, manandakan berakhirnya cerita Hazama menjadi juara.


Peresembahan kosisten membolehkan Hazama mendapat undian tertinggi dan juga markah yang baik oleh juri tetap oleh OJY dan Hattan. Singgle terbaru oleh Hazama memang best iaitu Cinta Teragung. So sekarang korang boleh layan video clip dye memang best.


Keputusan penuh tempat pertama Hazama, kedua Lena, ketiga Fina, keempat Azri. Korang boleh layan single terbaru dari diorang semua.

Terengganu wins 2-1 with Kelantan.

Cerita kedua pula ialah kemenangan terenganu menjulang piala Fa tertua di Malaysia. Kemenangan Terengganu keatas Kelantan membuktikkan bahawa kuasa pantai timur masih boleh dicabar walaupun barisan Datuk M. Karathu lebih banyak pengalaman berbanding barisan pemain oleh kendalian Irfan Bakti. Jaringan lewat Daudsu Jamaluddin mengubah keputusan perlawanan yang memberikan peluang Terengganu menambah gol pada masa tambahan. Jaringan pemusnah oleh pemain Terengganu yang menurunkan kebanyakkan pemain simpanan yang masih cetek pada perlawanan akhir yang penting membuktikkan mereka layak bergelar juara. Ketangkasan Khairul Fahmi Che Mat juga tidak terdaya untuk memberi laluan kepada Terengganu menjulang Piala FA terakhir sebelum ditukar kepada piala baru musim depan.

 Video Terengganu wins...MOH saksikan...

Taniah kepada Sang Juara. Diharap dapat kekalkan momentom kejuaran. Adat pertandingan. Yang menang akan bersorak, manakala yang kalah akan pulang hampa. Namun setiap perkara yang berlaku itu ada hikmahnya.  Sekian Wasalam...

0 comments:

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top