0

Nama manja ayahku kuciptakkan??

Assalamualaikum. First of all entry kali ini aku ucapkan Selamat Hari Bapa kuucapkkan kepada seluruh bapa-bapa di malaysia. Bila sebut tentang bapa, apa hadiah korang untuk bapa korang. Mesti ada yang bagi hadiah yang istimewa untuk bapa korang, betul x? So bapa, Sape bapa pada korang? Dan paling interesting aku nak taw selama korang hidup dengan bapa, korang panggil nama diorang apa?

Aku macam biasa hadiah untuk bapa aku yang aku sanjungi mestilah ada, hadiah apa special punyer? Bak kata Dafi baik punyer....Nak taw, apa tak, rahsia lorh? tak suprise la kan kalo bagi taw. Nama pon rahsia mana ley bagi taw. Pape pon hadiah sebenarnya tak penting. Tapi erti penghargaan kita terhadap bapa kita lagi penting.So apa yang penting kita harus lakukan untuk menghargai bapa kita. Jom ikuti temu ramah aku bersama papa rock malaysia Faizal Tahir...hehehhe....(just imagine la dapat jumpa Faizal Tahir kononnyer...


Wartawan palin ngetop kat Malaysia bersama Faizal Tahir...Aku pangil Faizal bro je, biasalah Faizal ngan aku dulu kecik-kecik main congkak sama-sama. So tak ada hal la panggil bor jer.


Fad: Wassup bro, lama tak dengar cerita, cuba ko citer cikit perkembangan ko sekarang nie.
Faizal: Eh, eh ko nie tepanjat boboi..Kalo taknyer bagi la salam dulu, nie tak menyempat aku nak minum.
Fad: Alamakss sori bro aku excited jumpa member lama nie. So arie nie hari bapa kan apa keistimewaan ko tentang hari bapa nie, ko kan dah kawin.
Faizal: Keistimewaan hari bapa mestilah best dapat hadiah dari anak aku. Tapi lagi best kalo anak tue dengar cakap aku, tue dah cukup bagus la. 
Fad: Nak pendekkan cerita, ley aku malas taip nie, cuba ko cerita apa anak harus buat untuk menghargai bapa diorang.
Faizal: Senang je bro aku bagi tips larh...

1.Kita mestilah sentiasa hormat bapa kita.
2.Mestilah patuh dan dengar cakap bapa kita.
3.Sentiasa menjadi anak soleh.
4. Sentiasa mendoakan kesejahteraan bapa kita semasa membaca doa.
5. Menjaga maruah keluarga kita.


Fad: Bagusnya kalo dapat anak macam tue. Aku pon nak jadi macam tue la bro.
Faizal: Aku nak taw gak apa ko panggil nama bapa ko?
Fad: Aku panggil nama bapa aku, mestilah la sehensem bapa aku. Mana tak tumpahnyer nasi ke dalam pinggan. Like father like son la.
Faizal: Hahaha..okie la bro aku nak pi nyanyi nie jumpa lagi.
Fad: Okie bro... Nak tuju lagu boleh....Khas untuk abi aku..

Jom layan

 

Selamat Hari bapa ku ucappkan..thankz 4 watching.....

0 comments:

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top