0

Kahwin oh..kawin...Coming Soon...Dia datang lagi dah!!!!

Ceritaaaa pasal kawin, aku memang tak puas hati, bukan apa, mana taknyer dialog nie pedih je telinga mendegornye. Dialog nie masa kat tempat kerja, meriah la bila jumpa kawan lama dah hampir dua tahun setengah tak jumpa, ase-ase pas spm tue lahhh aq last jumpa dye. Dialog pon bermula:

Pada waktu pagi jam aku menunjukkan pukul 11.30 pagi, tapi jam punchcard kat tempat kerja aku pukul 11.35 pagi, so waktu kami berbeza nak diceritakan la.

Mahirah: Hoi fadli, la ko keja sini upanyer, bukan ko belajar lagi ke?
Fadli: Eh, sape ko, oh Mahirah hahaha ko upanyer aku igat aweks mana tadi datang usyah aku.
Mahirah: Perasan muka ko.
Fadli: Biselah fad gitu. Wei datang sini nak beli seluarkan, har aku promote diskaun puyer less 50%. Barang baru baik puya.
Mahirah: Yelah datang sini nak beli seluar la tak kan nak bukak kilang kek hahaha. Har wei nie aku datang dengan nora. Nora dah nak kawin.
Fadli: Pergh kawin lorh masuk nie member kita yang ketiga dah kawin umur sebaya kita. Tergugat beb, iman nie wei, nasib aku belum berpunya kalo tak sungai golok menjadi saksi. hahaha..
Nora: Hai fadli jemputlah datang 2.7.2011 nie, kenduri makan-makan.
Fadli: Yelah makan-makan sambil suap-suap, fuyoh dah gatal ko ea, alahamdulilah, sok setahun lagi jumpa dah ada anak plak kan.Opss...
Nora: Hahahah..anak, alamak no komen.
Mahirah: Har aku dah try jadi amek, kawan-kawan diskaun lebih la.
Fadli: Boleh, tunggu bapak aku jadi bos kat sini, nak amek free pon boleh, hahah, ok thankz datang lagi.
Nora: Jangan lupa jemput kawan-kawan lain ea. Ko jangan tak datang. Okie bye-bye.




 So sebenarnyer aku nie jelaz la, kan apa lagi. Pape pon nie yang ketiga lepas nie sape tak taw. Sapelah bakal pengantin lepas nie. Kepada rakan lain diharap dapat hadir ke majlis perkahwinan kawan kita nie. Sok lusa kita plak.Kepada yang mempunyai kelapangan masa datang la support member kita biarlah hari tue hari yang penuh ceria.. So nak tuju lagu untuk nora dengar lagu nie from Bruno Mars Marry You. Baru feel nak kawin ders. Wasalam.

Marry you- Bruno Mars


0 comments:

Post a Comment

Takkan baca jer kot...

Back to Top